Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Főigazgatói köszöntő

Utolsó módosítás dátuma : 2019. október 21.

Kedves Látogató!

Tisztelettel köszöntöm Önt az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus honlapján, a campus 162. tanévében! Sárospatak nem csupán a világhírű Tokaj-hegyaljai borvidék, kultúrtáj szellemi központja, hanem híres történelmi múlttal és hagyományokkal rendelkező iskolaváros is: az önálló tanítóképzés 1857-ben indult, s azóta is folyamatos Sárospatakon a pedagógusképzés. Campusunk e hagyományok folytatása mellett – a jelen és a jövő kihívásainak megfelelő – megújulási törekvések jegyében állítja össze képzési kínálatát.

Campusunk hallgatói a hagyományos pedagógusképzési alapszakokon (óvodapedagógus, csecsemő- és kisgyermeknevelő, tanító és gyógypedagógus, pszichopedagógia szakiránnyal; a Pedagógiai Kar kínálatában) országosan elismert eredményeink által megalapozott, gyakorlatorientált képzésekre számíthatnak. A világörökségként számon tartott Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék, kultúrtáj adottságaira építve indítottuk be a szőlész-borász mérnök alapszakot (az Agrártudományi és Vidékfejlesztési Kar képzése), a regionális igényeknek megfelelve pedig a programtervező informatikus alapszakot (Természettudományi Kar). Népszerű felsőoktatási szakképzéseink – programtervező informatikus (TTK); turizmus-vendéglátás (Gazdaságtudományi Kar), szőlész-borász (AVK) – elvégzése által az érettségi vizsgát követően olyan szakképzettség birtokába juthatnak hallgatóink, amely lehetővé teszi számukra a szakirányú munkavállalást. Az itt megszerzett tudás és tapasztalat birtokában könnyebb a továbbtanulás az Eszterházy Károly Egyetem alapszakjain, hiszen a teljesített tanegységek jelentős hányada elfogadásra kerül.

Pedagógus végzettséggel rendelkezők figyelmébe ajánljuk szakirányú továbbképzéseinket (gyakorlatvezető mentortanár; közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga. A részletekről honlapunk felvételizőknek szóló menüpontja nyújt bővebb tájékoztatást.


Az ERASMUS/CEEPUS/Campus Hungary programok keretében hallgatóink lehetőséget kapnak egy-egy szemeszter profilazonos külföldi intézményben való eltöltésére, így nem csupán szakmai tapasztalatokban, hanem idegen nyelvi ismeretekben is gazdagodhatnak.

Sárospatak színes kulturális élete, történelmi hangulatú, zegzugos utcái, műemlékei (mint pl. a Rákóczi Vár és a világhírű Sárospataki Nagykönyvtár) vonzó és meghitt környezetet nyújtanak a tanulmányaikban elmélyedni kívánó hallgatóknak.

A campus valamennyi oktatója és dolgozója nevében kívánok Önnek feledhetetlen diákéveket és sikeres tanulmányokat!

Dr. Kelemen Judit (DLA)
főigazgató


< Vissza