Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

MTA MAB ESZTERHÁZY

Utolsó módosítás dátuma : 2020. február 22.

ELŐADÁSOK AZ MTA MAB ESZTERHÁZY KLUB RENDEZVÉNYSOROZATÁBAN

A 2017. előtti tartalmak az Archívum főmenüben találhatók meg.


PhD, Dr. habil. Szathmáry Béla egyetemi tanár, igazgató (Tiszáninneni Református Egyházkerület Egyházjogi Kutatóintézete): A gyermekvédelem jogi eszközei, különös tekintettel a családon belüli erőszakra
2017. április 4. Sárospataki Comenius Campus

Prezentáció


Dr. Szabó Irén (Római Katolikus Egyházi Gyűjtemény Sárospatak - gyűjteményvezető):
A vallásgyakorlat gesztusai, mint kulturális jelek
EKE Sárospataki Comenius Campus, 2016. október 19.

Az előadás teljes szövege
Prezentáció

 


2017. november 21-én az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub programsorozatában Professzor, Dr. Kemény Gábor a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Kar Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének egyetemi tanára tartott előadást a Sárospataki Comenius Campuson.

Prezentáció


Az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub „Akadémiai esték" sorozat 2018 tavaszi félévének nyitó előadását Dr. Boldizsár Ildikó az Eszterházy Károly Egyetem Nyelv- és Irodalomtudományi Intézet oktatója, meseterapeuta tartotta a Sárospataki Comenius Campus Dísztermében 2018. április 17-én 11 órai kezdettel.

Az előadás a mesék személyiségfejlesztő hatásaira és lehetőségeire hívta fel a figyelmet az óvodától a felsőoktatásig. Az előadást Dr. Boldizsár Ildikó egy rendkívül elgondolkodtató tanulságos mesével zárta. A rendezvényen lehetőség nyílt arra is, hogy a közönség kérdéseket tegyen fel az elődónak, ennek során számos érdekes téma merült fel. Az előadáson rengeteg fontos információ hangzott el a mesékről és azok terápiás, személyiségfejlesztő hatásairól, amit kitűnően hasznosíthatnak a közönségben résztvevő kisiskolások, diákok, a Campus hallgatói és oktatói egyaránt.

 

Hír: Kökényesi Nikoletta
Fotó: Halmi Zsolt


 Az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub programsorozatában Dr. Zimányi Árpád az Eszterházi Károly Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének főiskolai tanára tartott előadást a Sárospataki Comenius Campuson 2018. november 20-án.

Prezentáció


Az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub programsorozatában Prof. Dr. Pukánszky Béla DSc, egyetemi tanár (Eszterházy Károly Egyetem, Neveléstudományi Doktori Iskola) tartott előadást előadása a Sárospataki Comenius Campuson 2019. április 27-én.

Prezentáció


Az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub programsorozatában Dr. Estefánné Dr. Varga Magdolna, az Eszterházy Károly Egyetem, Pszichológia Intézetének Professor emeritája tartott előadást a Sárospataki Comenius Campuson 2019. november 22-én.


< Vissza