Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Diplomaátadó ünnepség a Campuson

Utolsó módosítás dátuma : 2017. június 29.

Az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa 2017. június 24-én a Művelődés Háza színháztermében tartotta ünnepi diplomaosztó tanácsülését és tanévzáróját.

Tíz órakor megszólalt a Makovecz téren a harangjáték, és az Elnökség a Campus bejáratán kilépve vonult át A Művelődés Házába. A Pataki diák szobránál két végzős hallgató, egy 50 évvel ezelőtt végzett tanítónő, valamint a Comenius Campus Hallgatói Önkormányzat elnöke is csatlakozott a menethez.

          
A színházteremben az EKE Sárospataki Comenius Campusának főigazgatója, dr. Kelemen Judit köszöntötte az egybegyűlteket, és tartotta meg ünnepi beszédét, amelyben kívánt sikeres életet és pályafutást a végzősöknek. Ezt követően a Sárospataki Karolina Óvoda és Bölcsőde óvodásainak kedves versét hallhatták a jelenlévők. A végzős hallgatók nevében Balázs Eszter tanító búcsúzott el, majd az egyetem rektora és a campus főigazgató asszonya adták át a diplomákat az idén végzett hallgatóknak. A SCC Hallgatói Önkormányzata nevében Czakó Attila elnök búcsúzott a végzősöktől.

          
A beszédeket követően a Sárospataki II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola kisdiákjainak ünnepi műsorát láthatta az ünneplő közönség.

          
A diplomaosztó ünnepségen adták át a jubileumi díszokleveleket is, melyeket dr. Liptai Kálmán rektor, dr. Kelemen Judit főigazgató és a Pedagógusok Szakszervezete Sárospataki Járási Szervezetének titkára, Sikora István nyújtottak át a szépkorú pedagógusoknak. A jubileumi díszokleveleket átvevők nevében Kovács Attiláné aranyokleveles tanító mondta el ünnepi gondolatait.

          
A diplomák átadása után a közmegbecsülésnek örvendő magas színvonalú munkáért és a kiemelkedő tanulmányi teljesítményekért járó elismeréseket vehették át az arra érdemesek.

          
A Sárospataki Pedagógusképzésért díjat Sándor Zsuzsa egyetemi docens kiemelkedő színvonalú, közmegbecsülésnek örvendő felsőoktatási tevékenységéért, és Sasi Gábor oktatástechnológus pedig a rábízott feladatok magas színvonalon történő, közmegbecsülésnek örvendő ellátásáért kapta. A díjakat Kelemen Judit főigazgató asszony adta át.

          
A Magyar Comenius Társaság elismerő oklevelét és könyvjutalmát dr. Földy Ferenc nyújtotta át Bárdos Eleonóra óvodapedagógusnak, Sándor Anna Luca és Hunyadi Regina tanítóknak. Ezt követően a Kiss Sándor Alapítvány 2017. évi "Kiválósági díját" Bodnár Mónika óvodapedagógus, a Ködöböcz József Alapítvány díját pedig Csizmadiáné Maklári Ágnes óvodapedagógus vehette át Feróné Komolay Anikótól.

          
Lyceum Pro Scientiis Alapítvány idei díjazottjai Bodnár Mónika óvodapedagógus és Tóthné Puskás Melinda tanítónő, akik 50 000–50 000 Ft-ban részesültek kiemelkedő tanulmányi teljesítményükért. A díjat Tamás Erzsébet, az összeg felajánlója adta át.

          
A Rózsa Borka Alapítvány emléklapját és az azzal járó könyvjutalmat ezúttal Bodnár Mónika óvodapedagógus vette át.

          
Az ünnepi tanácsülés, amely hivatalosan bezárta a 2016/17. évi tanévet a Szózat elhangzása után a zászlók és az elnökség kivonulási ceremóniájával ért véget.

Hír: Varga-Novákovits Zsuzsanna
Képek: Sasi Gábor


< Vissza