Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Dr. Zimányi Árpád előadása a Campuson

Utolsó módosítás dátuma : 2018. november 29.

Az MTA-MAB Eszterházy Akadémiai Klub programsorozatában Dr. Zimányi Árpád az Eszterházi Károly Egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Kar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének főiskolai tanára tartott előadást a Sárospataki Comenius Campuson 2018. november 20-án.

Dr. Zimányi Árpád a Nyelvváltozás -- nyelvi norma – nyelvhelyesség című előadásában a három fogalom mai értelmezését kívánta feltárni. Arra kívánt rávilágítani, hogy a nyelvészek hogyan értékelik az elmúlt ötven év nyelvi változásait. Számos érdekes nyelvhasználati, grammatikai példa elemzésével tárta fel az előadó a nyelvi változások mozgatórugóit, mutatta be elterjedésük folyamatát. Az előadó kitért a legújabb kiejtési, szóhasználati és helyesírási jellegzetességekre, illetőleg azok kodifikációjára is, mindvégig szem előtt tartva az oktatás, az iskola és a taníthatóság sajátos szempontjait.

Az előadó engedélyével prezentációja a Campus állandó rovatában tanulmányozható:
https://sarospatak.uni-eszterhazy.hu/hu/sarospatak/tudomany-es-muveszet/mta-mab-eszterhazy

Az előadás az EFOP-3.6.1-16-2016-00001 Kutatási kapacitások és szolgáltatások komplex fejlesztése az Eszterházy Károly Egyetemen című projekt keretében jött létre.

Fotó: Sasi Gábor

   


< Vissza