Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Hallgatónk az Energiakövet 2019 pályázat döntőjében

Utolsó módosítás dátuma : 2019. május 13.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) idén márciusban pályázatott írt ki Energiakövet 2019 címen.

A pályázatra magyar felsőoktatási intézményben alap-, mester- vagy doktori képzésben résztvevő nappali és levelező tagozatos hallgatók jelentkezhettek, elsősorban az alábbi szakokról: energetikai mérnök, fizika, fizikatanár, fizikus, geofizikus, környezettan, környezettan-tanár, környezettudomány, természetismeret-környezettan tanár.

Pályázni március 30-áig lehetett egy óravázlattal és egy bemutatkozó videóval.

A pályázat célja:

  • az energiatermeléssel és -felhasználással, valamint a tudatos energiafogyasztással és energiatakarékossággal kapcsolatos ismeretek bővítése az általános iskola felső tagozatos, illetve a középiskolás korosztály körében;

  • a felsőoktatási intézményekben elsősorban természettudományos tárgyakat hallgató diákok ösztönzése a témával kapcsolatos tudásuk elmélyítésére és kreatív, élményalapú átadására a megjelölt korosztálynak.

A Sárospataki Comenius Campust Jakabné Bacskóczky Georgina III. éves levelező tagozatos tanító szakos hallgató képviselte. Óravázlatának témája: A megújuló energiaforrások tudatosítása az általános iskolában, melyet az 5. évfolyamra tervezett. A hallgató választott műveltségi területe a természetismeret, így van lehetősége az 5-6. évfolyam számára természetismeret órát tervezni, és szakmai gyakorlat keretében órát tartani.

A pályázat kétfordulós volt. A döntőbe bekerült hallgatóknak 2019. május 7-én, illetve 8-án a Demo Day keretein belül is meg kellett mutatniuk szaktudásukat és elkötelezettségüket a téma iránt. Ennek helyszíne a MEKH székháza volt, Budapesten. Egy maximum 12 perces prezentációval kellett készülni, továbbá számos szemléltető eszközzel. A szakmai zsűri több szempontot is figyelembe véve döntött.

Bár a cím elnyerése nem, de a döntőbe való bejutás, a Sárospataki Comenius Campus képviselete és a szakmai tapasztalatszerzés sikerült.

Ott lehettem a döntősök között! Számomra ez nagy siker, hiszen egy országos versenyen eredményt elérni fantasztikus érzés és nagyon sok munka eredménye. Ezúton is köszönöm a felkészítést Dr. Toma Kornélia és Dr. Nagy György docenseknek."

Hír: Jakabné Bacskóczky Georgina—Dr. Toma Kornélia
Fotók: Jakabné Bacskóczky Georgina

Kövess minket Te is Campusunk Facebook oldalán!


< Vissza