Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Hófehérke és a hét törpe mesejáték a Campuson

Utolsó módosítás dátuma : 2018. május 20.

2018. május 14-én 10.30 órai kezdettel adták elő a Campus dísztermében az I. éves óvodapedagógus szakos hallgatók a Hófehérke és a hét törpe című mesejátékot.

A hallgatók a Játék a művészetekben és a Dráma- és bábjáték a nyelvi-kommunikációs nevelésben kurzusok keretében készültek az előadásra. A komplex jellegű Játék a művészetekben tárgy keretében a hallgatóknak lehetőségük nyílott a teljes alkotói folyamat állomásait bejárni. Dr. Toma Kornélia tanárnő irányításával a meseválasztás után szövegkönyvet készítettek a hallgatók, amelyek közül a legsikeresebbet kiválasztották, majd megtörtént a szereposztás. Elkezdődött a próbafolyamat a játéktér kialakítását és berendezését, valamint a jelmezek és eszközök kiválasztását követően. Dr. Lenkey-Tóth Péter tanár úr irányításával készültek a díszletek. Dr. Kelemen Judit tanárnő énekeket tanított a hallgatóknak, amelyeket a mesejátékban énekeltek.

A közönség soraiban a Carolina Óvoda és Bölcsőde Bodza és Manócska csoportjainak óvodapedagógusai és dajkája kíséretében az óvodások foglaltak helyet. Mellettük érdeklődő hallgatók és oktatók is megtekintették az előadást. A szereplő hallgatók az említett óvodai csoportokban végezték szakmai gyakorlatukat. Az óvodások a mesejátékot versmondással köszönték meg.

Hír: Dr. Toma Kornélia
Fotó: Halmi Zsolt

 

< Vissza