Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

MIDK 2020

Utolsó módosítás dátuma : 2019. október 19.

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája és az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK 2020).

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája és az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK 2020).

A konferencia elsődleges célja változatlan: lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók találkozzanak, beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás munkájába, közös programot indítsanak.

Lényeges szempont az is, hogy a PhD hallgatók és az egyetemisták bemutathatják terveiket, eredményeiket, útmutatást kaphatnak tapasztaltabb kollégáiktól.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérjük fel. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, a kötetlen beszélgetések során további ötletek, tanácsok, javaslatok fogalmazódhatnak meg, közös kutatási kérdések, programok alakulhatnak ki. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szervezünk. A poszterek egyaránt alkalmasak rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, illetve az előadáson elhangzottak kiegészítésére.

A konferencia időpontja: 2020. január 24-26. (péntek délután - vasárnap délelőtt)

A konferencia helyszíne: Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa Sárospatak, Eötvös út 7. Térkép

A konferencia nyelve: magyar és angol

Előadóként vagy résztvevőként jelentkezni az alábbi weboldalról elérhető kérdőív kitöltésével lehet:
http://math.unideb.hu/esemenyek-hirek/konferenciak.html

A konferenciáról az előző évekhez hasonlóan a Teaching Mathematics and Computer Science c. folyóiratban angol nyelvű beszámoló készül az előadások absztraktjainak bemutatásával.

Határidők
2019. november 30. - A jelentkezési lap beküldése
2019. december 20. - Az előadás, poszter címének, absztraktjának beküldése, az előadás időpontjára vonatkozó esetleges kérés jelzése.
2020. január 10 -. A konferencia programjának véglegesítése.

Részvételi díj
12000 Ft, mely magában foglalja az étkezést is a konferencia teljes ideje alatt (regisztrációs díj, büfé, 2 ebéd, 2 vacsora, városnézés szombaton)
6000 Ft, amely magában foglalja az étkezést is a konferencia egy napján (regisztrációs díj, büfé, 1 ebéd, 1 vacsora)

Szállás
A szállásfoglalást minden résztvevő egyénileg intézi.
A konferenciával kapcsolatos minden információ folyamatosan elérhető a Debreceni Egyetem Matematika és Informatika Intézetének honlapjáról a MIDK 2020 menüpont alatt:
http://math.unideb.hu/esemenyek-hirek/konferenciak.html

Oláhné Dr. Téglási Ilona, egyetemi adjunktus, Eszterházy Károly Egyetem,
teglasi[.]ilona[@]uni-eszterhazy[.]hu

Dr. Kónya Eszter, egyetemi docens, Debreceni Egyetem
eszter[.]konya[@]science[.]unideb[.]hu

Dr. Szanyi Gyöngyi, egyetemi adjunktus, Debreceni Egyetem
szanyi[.]gyongyi[@]eng[.]unideb[.]hu

Borítókép hivatkozás: http://egyetem.network.hu/kepek/piroska-7882/eloadoterem

Kövess minket Te is Campusunk Facebook oldalán!


< Vissza