Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Regionális Informatikai Konferencia a Campuson

Utolsó módosítás dátuma : 2019. december 05.

2019. november 22-én „Robotokkal az oktatásban” címmel regionális informatikai konferenciát szervezett az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán a Reáltudományok Intézete és a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottságának Digitális Pedagógia Munkabizottsága.

A konferencia-sorozat általános célja megismertetni a régió érdeklődő pedagógusait, illetve a pedagóguspályára készülő hallgatókat az informatika nevelési-oktatási intézményekben való alkalmazásának aktuális kérdéseivel. Az idei rendezvény az élet minden területén egyre szélesebb körben alkalmazott ún. okos eszközök, kiemelten a robotok bemutatását célozta meg. Az előadók a téma kiváló ismerői és művelői, akik a robotika alkalmazási lehetőségeivel ismertették meg a résztvevőket. Az előadásokat gyakorlati bemutatók, foglalkozások követték, ahol az érdeklődők maguk is közreműködői lehettek a robotok irányításának, működtetésének.

A jövőre negyedszázados jubileumát ünneplő rendezvény anyagi hátterét idén is a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervezete biztosította.


HegyaljaTV-s riport


ZemplénTV-s riport

Tudósítás a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSzT) honlapján

Kövess minket Te is Campusunk Facebook oldalán!


< Vissza