Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Szőnyi István grafikái a Comenius Galériában

Utolsó módosítás dátuma : 2018. május 13.

A Sárospataki Képtár kincsei: Szőnyi István grafikái címmel kiállítás nyílt 2018. május 10-én a Sárospataki Comenius Campus galériájában.

A kiállításon megjelent érdeklődőket Dr. Toma Kornélia intézetigazgató köszöntötte. Köszöntőjében elmondta, hogy a 2017/2018-as tanévben eddig öt kiállítást látogathatott a közönség a Comenius Galériában. Ezek Dr. Lenkey-Tóth Péter festőművész, a Humán Tudományok Intézetének oktatója szervezésében valósultak meg.


A most megnyílt kiállítás kapcsolódik a Miskolci Galéria és a Modem által 2017-ben indított Grafika Hónapja programsorozathoz, http://grafikahonapja.hu/szonyi-istvan-grafikai-sarospatakon/.


A Campus és a Sárospataki Képtár 2016 óta együttműködési szerződéssel fűzte szorosabbra szakmai kapcsolatát. Ennek keretében állította ki a Képtár a Campuson a gyűjteményében lévő Szőnyi-kollekciót (rézkarcok és szénrajzok, akvarell).

Bordás István képtárvezető megnyitó beszédében elmondta, hogyan kerültek a Szőnyi-grafikák Sárospatakra, a Képtár gyűjteményébe. Felvillantotta Szőnyi István életének egy-egy epizódját, amelyek a grafikák keletkezése szempontjából meghatározóak voltak.

A kiállítás 2018. szeptember 28-ig látogatható.

Hír: D. Toma Kornélia
Fotó: Halmi Zsolt


< Vissza