Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Tanévnyitó díszünnepély

Utolsó módosítás dátuma : 2017. szeptember 10.

2017. szeptember 9-én ünnepélyes keretek között kezdődött meg a 2017/18-as tanév az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusán.

A Művelődés Háza színháztermében megtartott nyilvános ünnepi tanácsülésén meghívott vendégek, karunk oktatói és hallgatói, szülők, hozzátartozók jelenlétében fogadta egyetemi polgárrá az elsőéves hallgatókat az egyetem rektorhelyettese és a Campus főigazgatója.

                 
Dr. Kelemen Judit oktatási és kutatási főigazgató tanévnyitó beszédében köszöntötte a jelenlévőket, majd bejelentette, hogy a 2017/18-as tanévben 133 hallgató kezdi meg tanulmányait tanító, óvodapedagógus, csecsemő-és kisgyermeknevelő, szőlész-borász mérnök és programtervező-informatikus alapszakon, valamint turizmus-vendéglátás és szőlész-borász felsőoktatási szakképzés keretén belül. A posztgraduális képzésekre (szakirányú pedagógus-továbbképzések és műveltségterületi részismereti képzések) való jelentkezések pedig még most is zajlanak.

                 
Főigazgató asszony szavait követően dr. Hörcsik Richárd, megyénk országgyűlési képviselője szólt az ünneplő egybegyűltekhez.

                 
A fogadalomtétel után a gólyák átvették Aros János polgármester úrtól a város kulcsát, amely annak a jelképe, hogy nemcsak az egyetem, hanem Sárospatak is polgárává fogadta az ideérkezőket.

                 
Az Ünnepi Tanácsülésen ismertették az oklevélátadó díszünnepség óta eltelt időszakban született legfrissebb kinevezéseket, intézményi előlépéseket, oktatói és hallgatói tudományos eredményeket.

                 
A Sárospataki Comenius Campus oktatásért és kutatásért felelős főigazgatója Dr. Kelemen Judit, a Humán Tudományok Intézetének igazgatója Dr. Toma Kornélia, a Reáltudományok Intézetének igazgatója Dr. Stóka György lett. Szeptembertől új oktatók kezdik meg munkájukat: Kaprinyák–Bihari Judit tanársegédként, Bobkóné Hajas Éva pedig mesteroktatóként csatlakozik az oktatói közösséghez.

                 
A 2017/18-as tanévben Girhiny Krisztina III. éves óvodapedagógus hallgató nemzeti felsőoktatási ösztöndíjban részesül.

                 
Az ünnepség hangulatát színesítette a Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjának és tanárainak műsora, valamint a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola elsős tanulóinak előadása.

                 
A szombati ünnepélyes tanácsüléssel kezdetét vette a „pataki képző" 160. tanéve. Ehhez kívánunk mindenkinek kitartó munkát, sok-sok élményt és megannyi napi örömöt.


< Vissza