Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Toma Kornélia a Szent István Rádióban

Utolsó módosítás dátuma : 2019. május 22.

Dr. Toma Kornélia 2019. május 17-én a Szent István Rádió egri stúdiójában adott interjút a Könyv-Jelző című nyelvművelő műsor hallgatói számára, H. Varga Gyula, a Kommunikációs Nevelésért Egyesület elnökének felkérésére.

Intézetigazgató Asszony beszélt a retorikatudomány fontosságáról és a tudomány 20–21. századi újjáéledéséről. Szó volt az idén 20 éves A retorika a társadalomban – a társadalom a retorikában című konferenciáról, valamint az országos egyetemi-főiskolai Kossuth-szónokversenyről. A szónokverseny szervezőinek célja, hogy felkészítsék a hallgatókat a közéleti, szakmai, pedagógiai szerepekre; emeljék komplex nyelvhasználatuk színvonalát, hagyományt teremtsenek. A Sárospataki Comenius Campus oktatói is fontosnak tartják, hogy hallgatóik igényesen, meggyőzően és a pedagógusszerepnek megfelelően tudjanak megszólalni. Campusunk hallgatói is nagy sikerrel vettek részt ezeken a versenyeken Toma Kornélia felkészítésével.

A továbbiakban Toma Kornélia a Mai fiatalok argumentációs kultúrája című könyvéről volt szó. A műben a szerző a Kossuth-szónokverseny másfél évtizedében versenyzők szónoki beszédeit elemezte szisztematikusan, sok szempontból.

Hír: Kökényesi Nikoletta

Kövess minket Te is Campusunk Facebook oldalán!


< Vissza