Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

ÚTMUTATÓ SZAKDOLGOZAT BENYÚJTÁSÁHOZ

Utolsó módosítás dátuma : 2020. április 06.

Szakdolgozat benyújtása, feltöltés menete

Kérem a szakdolgozat benyújtása előtt olvassa el a lenti útmutatót!

Szakdolgozatot az a hallgató tud benyújtani, akinek előzőleg megtörtént a záróvizsgára való bejelentkezése a tanulmányi információs rendszerben (neptun) a jelentkezési határidő végéig. Amennyiben a regisztrációs időszak végéig nem jelentkezett be záróvizsgára, de záróvizsgázni szeretne, úgy azt a neptun rendszerben az Ügyintézés/Kérvények menüpont alatt „Utólagos záróvizsga" kérvény benyújtásával tudja kérelmezni igazgatási, szolgáltatási díj ellenében.

A szakdolgozat feltöltési határideje 2020. május 15. 23:59.

Szakdolgozat/diplomamunka benyújtás további határidő hosszabbítására nincs lehetőség!

A teljes szakdolgozat/diplomamunka feltöltése kötelező egy darab pdf formátumú fájlban. Csak pdf kiterjesztésű fájl tölthető fel a rendszerbe.

Benyújtandó a szakdolgozat címoldala, a tartalomjegyzék, a teljes szöveg képekkel, ábrákkal, minden melléklettel, az irodalomjegyzék, az utolsó oldalon a kitöltött és aláírt eredetiségi nyilatkozattal.

Az eredeti kék tollal aláírt eredetiség nyilatkozatot be kell szkennelni és ezt a szkennelt változatot, kell az elkészített feltöltendő szakdolgozat utolsó oldal után betenni a dolgozatba.

Az eredetiség nyilatkozat az alábbi linken érhető el.

A szakdolgozat formai követelményeit a Hallgatói követelményrendszer, Tanulmányi és vizsgaszabályzat 51. §-a és az adott Kar dékánjának utasítása határozza meg.

Szakdolgozat formai követelményei a Pedagógiai Karon: https://uni-eszterhazy.hu/hu/tktk/hallgatok/szakdolgozat

Az 1/2020. (III.11.) számú Rektori utasítás 6. pontja értelmében a szakdolgozatot/diplomamunkát csak a neptun rendszerbe kell feltölteni, nyomtatott példányt nem kell benyújtani.

Az elektronikusan benyújtandó szakdolgozati fájlnévnek kizárólag az alábbi elnevezés adható meg: a szakdolgozatot benyújtó neptun kódja nagybetűvel, alsóvonal és a benyújtás idejének évszáma. A kiterjesztés minden esetben egy darab pdf (pl.: ABCDEF_2020.pdf). A benyújtani szándékozott pdf fájl pedig semmilyen formában nem tartalmazhat fájl védelmet.

Érvénytelen a szakdolgozat benyújtás az alábbi esetekben:
• Az elektronikus szakdolgozat benyújtási űrlap adatai megadása (pl.: szakdolgozat címe) csupa nagybetűs írásmóddal történt.
• Nem lettek kitöltve a kötelezően kitöltendő szakdolgozati űrlap adatai.
• Nem megfelelően történt szakdolgozati fájl elkészítése.
• Nem megfelelően történt a szakdolgozati fájl elnevezése.
• Nincs kitöltve és aláírva az eredetiségi nyilatkozat, vagy nem is tartalmazza a nyilatkozatot az elektronikusan benyújtott dolgozat.

A szakdolgozat feltöltésének menete letölhető: feltöltés leírása

Amennyiben szakdolgozat/diplomamunka témája valamilyen speciális követelményt írt elő (pl.: számítógépes program, adatbázis, weboldal-készítés, film, műalkotás stb.) és nemcsak egy pdf fájl benyújtása a követelmény, úgy azt egy zip formátummal tömörített fájlként kérem külön feltölteni a neptunba.

Az egy darab zip fájlnak az alábbi elnevezés adható meg: szakdolgozatot benyújtó neptun kódja nagybetűvel, alsóvonal és a benyújtás idejének évszáma pont és kiterjesztés. A kiterjesztés minden esetben egy darab zip és csak kisbetűvel adható meg. (pl.: ABCDEF_2020.zip) A fájl mérete nem haladhatja meg a 100 Mbyte-ot. Amennyiben nagyobb kiterjesztésű fájlt kíván benyújtani, így azt küldő adathordozón köteles leadni a Tanulmányi és Oktatásszervezési Osztályon. Ezzel egyidejűleg a szakdolgozat/diplomamunka pdf fájlt képző részét is a fentiek szerint töltse fel a neptun rendszerbe.

Szakdolgozat feltöltés sikerességének ellenőrzése
A szakdolgozat feltöltése menüpont alatt található szakdolgozat megtekintés gombra kattintva tudja ellenőrizni a szakdolgozat feltöltésének sikerességét. Kérem, hogy végezze el ennek az ellenőrzését!

A szakdolgozat titkosítása
A Tanulmányi és vizsgaszabályzat 54. § (3) bekezdése értelmében a hallgató kérheti a szakdolgozatának titkosítását:
"A szakdolgozat készítője, valamint a szakdolgozathoz információt adó szervezet a szakdolgozat készítőjének útján írásban kérheti a témát elfogadó szakfelelőstől a szakdolgozat/diplomamunka titkos kezelését. Amennyiben a szakfelelős elrendeli a titkosítást, úgy a szakdolgozat kizárólag a bírálónak és a záróvizsgáztató bizottságnak adható ki."
A szakdolgozat titkosítási kérelmet a neptun rendszeren keresztül kell benyújtani 2020. május 10-én 23:59-ig az Ügyintézés/Kérvények menüponton.
A szakdolgozatok utólagos titkosítása nem lehetséges.

Amennyiben a szakdolgozat feltöltésével kapcsolatosan bármilyen technikai hibát észlel, kérem jelezze a neptun [@] uni-eszterhazy [.] hu e-mailcímen.

Szakdolgozati bírálat megtekintése
A szakdolgozat védését megelőzően legalább egy héttel letöltheti a neptun rendszerből az elkészült szakdolgozati bírálatát. A szakdolgozati menüponton a + jelre, majd a Bővebb gomb megnyomását követően, a konzulens, opponens neve melletti + jelre kattintva a Szakdolgozati bírálat megtekintésével tudja letölteni a bírálatot.

Kövess minket Te is Campusunk Facebook oldalán!


< Vissza