Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

Tudományos Diákkör

Utolsó módosítás dátuma : 2021. április 24.

Általános tudnivalók a TDK-ról

A magyar felsőoktatás világszínvonalúvá válásában mindig jelentős szerepet játszott tanár és diák bensőséges szakmai és emberi együttműködése, amely az elmúlt hat évtizedben tudományos diákköri tevékenységként vonult be a hazai felsőoktatás történetébe. A több évtizedes múltra visszatekintő tudományos diákköri mozgalom a felsőoktatás terén zajló tehetséggondozás leghatékonyabb formájaként bontakozott ki hazánkban.

A tanár-diák közötti műhelymunka hozzájárul ahhoz, hogy a hallgatókban kialakuljon a kitartó munka iránti belső igény, és lehetővé teszi, hogy a hallgatók elsajátítsák az érvelés képességét, a tudományos versenyeken pedig megismerhetik hallgatótársaik szakmai tevékenységét, amellyel kapcsolatban lehetőségük nyílik saját véleményük megfogalmazására is. Mindezek révén tudomány, munka iránti tiszteletet és alázatot tanulhatnak.

Jelenleg az ország csaknem minden felsőoktatási intézményében folyik tudományos diákköri munka. A kétévente megrendezett Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) az ország legnagyobb tudományos rendezvényeként a tehetséges alkotó fiatalok színvonalas bemutatkozási lehetősége, így fontos eleme a minőségi magyar felsőoktatással kapcsolatos nemzetstratégiai törekvéseknek.

TDK Témajegyzék


A Tudományos Diákkör működéséről további információt az alábbi elérhetőségen kaphatnak

Dr. Kökényesi Nikoletta
adjunktus, TDK felelős
E-mail: kokenyesi [.] nikoletta [@] uni-eszterhazy [.] hu 
Tel.: +36 - 47 - 513 - 000 / 2848


< Vissza