Cím: H-3950 Sárospatak, Eötvös út 7.; Tel.: +36 47 / 513 000

MATEMATIKA ÉS INFORMATIKA DIDAKTIKAI KUTATÁSOK KONFERENCIA

Utolsó módosítás dátuma : 2020. január 19.

A Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája és az Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa megrendezi a

Matematika és Informatika Didaktikai Kutatások konferenciát (MIDK 2020).

A konferencia elsődleges célja változatlan: lehetőséget kíván biztosítani arra, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó kutatók találkozzanak, beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás munkájába, közös programot indítsanak. Lényeges szempont az is, hogy a PhD hallgatók és az egyetemisták bemutathatják terveiket, eredményeiket, útmutatást kaphatnak tapasztaltabb kollégáiktól.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérjük fel. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, a kötetlen beszélgetések során további ötletek, tanácsok, javaslatok fogalmazódhatnak meg, közös kutatási kérdések, programok alakulhatnak ki. Az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szervezünk. A poszterek egyaránt alkalmasak rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, illetve az előadáson elhangzottak kiegészítésére.

A konferencia időpontja: 2020. január 24-26. (péntek délután - vasárnap délelőtt)

A konferencia helyszíne:
Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campusa
3950 Sárospatak, Eötvös út 7. Térkép

A konferencia nyelve: magyar és angol

Program: https://sites.google.com/site/midk2016jan/program

A konferenciáról az előző évekhez hasonlóan a Teaching Mathematics and Computer Science c. folyóiratban angol nyelvű beszámoló készül az előadások absztraktjainak bemutatásával.
(Forrás: a konferencia honlapja; https://sites.google.com/site/midk2016jan/home)

Kövess minket Te is Campusunk Facebook oldalán!


< Vissza